Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.04.09

Nem volt csoportos létszámleépítés - Rossz hírét keltették a letenyei Müllernek

Április 2-án egy Inda Barna nevű Facebookos oldalon olyan helyesírási, fogalmazási hibákkal készített és a Müller logóját felhasználó grafika jelent meg mely szerint "Tegnap a letenyei MULLER-ből újabb 50 embert bocsátottak el. A főnökség azzal indokolta az újabb elbocsátást hogy az ÚJ Munkatörvénye (?) megengedi az indoklás nélküli elbocsátást és azt csinál, amit akar az alkalmazottaival!" A grafikához a felhasználó azt is oda írta: " Oszd meg! Köszönjük Orbán, te utolsó....."
 (Az Inda Barna felhasználó profiljáról készített képernyőkép)
 

Nos, a mai napig a grafikát 930-an osztották meg. Az Inda Barna felhasználó azt is tudatta a Facebookon, hogy tanulmányai között szerepelt a nagykanizsai BLG valamint az JPTE Pécs. Inda Barna profilján a következő oldalakat kedveli: Milla, Bajnai Gordon, Bajnait miniszterelnöknek, Gág gá gá Gordon, Hallgatói Hálózat, Együtt 2014 Mozgalom. Nagyjából ennyit lehet tudni az oldal létrehozójáról.
Nem hivatalos információink szerint a Müller letenyei logisztikai bázisán nem történt csoportos létszámleépítés, mindössze néhány olyan embertől váltak meg, akiknek munkakultúrája nem felelt meg az alapvető követelményeknek sem. Arról is információt szereztünk, hogy az érintett grafika interneten való megjelenéséről a Mülleres dolgozók is tájékoztatták vezetőiket. Az üggyel kapcsolatban annyi információnk van, hogy a Müller németországi központja - a magyar fordítással együtt - megkapta a grafikát. Jelenleg a cég még nem reagált rá, de könnyen elképzelhető, hogy a grafika nyilvánosságra hozója rossz hírnév keltése jogcímen akár milliókra rúgó kártérítési összeget fizethet a Müllernek, hiszen feljelentésre a Facebook (amely soha nem töröl semmit) kiadja a felhasználóval kapcsolatos összes adatot. Az  technikailag könnyen megoldható  hogy az Inda Barna nevű felhasználóról és az összes grafika-megosztóról minden nyilvános adat lementésre kerüljön.  Amennyiben a németországi központ véleményt formál az ügyről, úgy azt a Letenye Médiával tudatni fogják - értesült hírportálunk.

(A letenyei Müller az esős időszakban)
 
Azt viszont már hivatalosan a Mülleres vezetőktől tudjuk, hogy egyszerűsített foglalkoztatásban jelenleg is van munkafelvétel a Letenye egyik legnagyobb foglalkoztatójánál.