Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.10.20

Nem éri meg lomizni!

A pénzügyőrök a rendőrséggel közösen ellenőriztek Abonyban, amikor meghallották, hogy a környéken hangosbemondóban fémhulladék felvásárlását hirdetik. A pénzügyőrök felkeresték a felvásárlót, aki egy személyautóval és utánfutóval járta a környéket. Amikor megállították épp egy családi ház tulajdonosától akarta megvenni a ház elé kirakott hulladékfémet.

 

lomizas-1.jpg

 
Az ellenőrzés közben kiderült, hogy a felvásárló 20 éve foglalkozik lomizással, és a fémtörvény hatálybalépése óta már több mint 45 tonna különféle fémhulladékot adott le a fémkereskedőknek. Az utánfutójában lévő 180 kg háztartási fémhulladékot és a szállításra használt gépkocsit a pénzügyőrök lefoglalták.

 

lomizas-2.jpg

 
Az illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt a „vasazó” férfi több mint 10 millió forint bírságra számíthat. Általános esetben a hulladéktörvény alapján a lomizás lopásnak minősül, így ebben az esetben is a rendőrség vizsgálja a megtalált fémhulladék eredetét és annak lezárása után teszik meg a szükséges intézkedéseket. (Forrás: NAV - Facebook)