Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.08.28

Négykézláb kúszott be a dohányboltba a peches betörő - VIDEÓVAL

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytat eljárást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. József 48 éves budapesti lakos ellen.

dohanybolt-betoro.jpg

Nagy gázzal igyekezett elhajtani egy gépkocsi Budapest XIII. kerületben a Béke út - Frangepán út kereszteződéséből 2013. augusztus 28-án hajnalban. A sietősen távozó gépkocsi feltűnt a BRFK Közrendvédelmi Főosztály Központi Gépkocsizó és Járőrszolgálati Osztály közelben tartózkodó járőreinek, ami miatt az autót és a bent ülő sofőrt intézkedés alá vonták. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a férfi által vezetett autó azonos azzal a gépjárművel, aminek eltűnését  2013. augusztus 28-án hajnalban jelezte tulajdonosa a főváros XIII. kerületéből. A lopott jármű utasterében a járőrök több karton dohányárut találtak, aminek eredetével kapcsolatban az autót vezető 48 éves sofőr nem tudott érdemben elszámolni. Az intézkedéssel egy időben kiderült, hogy ismeretlen tettes betört egy közeli trafikba. A betörő mozgását az üzlet belső biztonsági kamerája rögzítette. A kamera felvételén szereplő férfi jól láthatóan azonos volt a járőrök által megállított autó vezetőjével.

A betöréssel és az autólopással megalapozottan gyanúsítható 48 éves Sz. Józsefet a járőrök elfogását követően előállították a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányságra. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le - közölte szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.