Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.15

Szerelmes párnak álcázták magukat az adóellenőrök Zalában

Randevúkra, „lopott órákra” adta ki lakásait az a bérbeadó, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala megyei munkatársai ellenőriztek a közelmúltban. Az ügyletről nyugtát nem adott, ezért milliós bírságra számíthat.

Interneten hirdette szolgáltatásait az a megyei bérbeadó, aki akár pár órára, minőségi borral vagy pezsgővel bekészítve, kínált bérbevehető lakásokat, nyugodt környezetben, teljes diszkrécióval.

nav-auto.jpg

A nem mindennapi hirdetés felkeltette a NAV munkatársainak is a figyelmét, akik SMS-ben foglaltak szállást, hogy ellenőrizzék a bérbeadás a szabályok betartásával történik-e.

A hirdető – miután igazolta a foglalást – megadta a randilakás címét és közölte, hogy a kulcs a lábtörlő alatt van, amit távozáskor oda kell visszatenni, a bérleti díjat pedig az ebédlőasztalon kell hagyni. A revizorok elfoglalták az apartmant és nem sokkal később telefonon jelezték a hirdetőnek, hogy személyesen szeretnének fizetni.

Mikor a bérbeadó megérkezett a lakásba, átvette az összeget, azonban a bérleti díjról bizonylatot nem állított ki.

A nyugtaadás elmulasztása miatt akár egymillió forintos mulasztási bírságra is számíthat a bérbeadó - közölte honlapján a NAV.

Próbáltuk kideríteni, hogy Zala megyén belül mely településen vagy annak közelében történt az eset, de az idevonatkozó törvényi szabályozás miatt nem sikerült megtudnunk a helyszínt. Ez ugyanis adótitok, amely a NAV-ra illetve az ellenőrzött személyre (adóalanyra) tartozik. Tehát olvasóink még azt sem tudhatják meg, hogy mondjuk Zalaegerszegen vagy környékén történt-e az ominózus eset.