Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.17

Sárkánnyal repült az ukrán cigi

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a keleti határszakasz egyik legmeghatározóbb csempészbandáját vonták ki a forgalomból. A csempészéshez még sárkányrepülőt is bevetettek. A hat főből álló társaság irányítói letartóztatásban vannak.

A gyanú szerint a bűnbanda az elmúlt évben 26 ezer doboz adózatlan cigarettát hozott át illegálisan az ukrán–magyar zöldhatáron.

sarkanyrepulo-csempeszcigaretta.jpg

A módszerük javarészt az volt, hogy az éjszakai órákban egy egyszemélyes motoros sárkányrepülő Ukrajnából, Magyarország légterét megsértve repült be egy határmenti községbe, ahol ejtőernyővel juttatták célba az árut.

A házkutatásokon a NAV nyomozóinak és pénzügyőreinek Hetti és Ella szolgálati kutyák is segítettek. A csempészbanda ingatlanjaiban talált kábítószergyanús anyagot, egy engedély nélkül tartható önvédelemi gáz-riasztó fegyvert, valamint professzionális hőkamerát, éjjellátót, és térfigyelő kamerákat a pénzügyi nyomozók bizonyítékként lefoglalták.

Az ügyben hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként bűnszövetségben, jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás miatt. A bűnbanda vezetői jelenleg is letartóztatásban vannak. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

A várható jövedéki bírság meghaladja az 50 millió forintot - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága.

(Forrás: nav.gov.hu médiaszerver)