Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.01.24

Rengeteg drogot találtak - Videóval

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, több mint 28 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak két személyautóban Ásotthalmon.
A NAV munkatársai egy szlovák rendszámú Fiatot ellenőriztek az Ásotthalmi Határátkelőhelyen.  
A járművet vezető szlovák-szerb állampolgárságú férfi és két utasa úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visznek magukkal. Elmondták, hogy Szlovákiába utaznak, ahol egy panzióban dolgoznak.  

asotthalom-kabitoszer.jpg

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján tételes vizsgálat mellett döntöttek. Az autó tüzetes ellenőrzésekor kiderült; hogy annak dupla az alváza, amely a vezető oldali ülés felől nyitható.
Az így kialakított rejtekhelyről, összesen 27 csomagban több mint 14 kilogramm marihuánagyanús növényi törmelék került elő.
Két óra elteltével, egy Budapestre tartó magyar férfi útja ért véget Ásotthalmon.
Az Audi típusú autójának jobb első ülése előtti és alatti gyári üregekben, összesen 30 csomagban szintén több mint 14 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak a pénzügyőrök.  
A pénzügyőrök az 56 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járműveket vezető két férfit feljelentéssel átadták a rendőrségnek.
(Fotó/videó: Nav.gov.hu médiaszerver)