Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.13

Pálinka hegyeket foglaltak le egy illegális szeszfőzdében

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy budapesti telephely ellenőrzésekor illegális szeszfőzdére bukkantak, ahol engedély nélküli desztilláló berendezést és 452 liter gyümölcspárlatot foglaltak le. A várható jövedéki bírság összege csaknem 3,5 millió forint.

A pénzügyőrök a szeszfőzdévé átalakított raktárban egy működő 90 literes desztillálóberendezést találtak, amivel az ellenőrzéskor éppen körtegyümölcspárlatot finomítottak. A raktár tulajdonosa azt mondta, hogy a készüléket saját maga gyártotta és állította össze.
A tulajdonos a berendezést és a párlat előállítását sem az illetékes önkormányzat jegyzőjének, sem a NAV-nak nem jelentette be, és zárjegyeket sem igényelt.

A NAV munkatársai a csaknem kétmillió forint értékű adózatlan gyümölcspárlatot, valamint az engedély nélkül birtokolt berendezést lefoglalták, és a tulajdonos ellen jövedéki törvénysértés elkövetése, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése miatt eljárást indítottak. - tájékoztatott dr. Kis Péter András a NAV szóvivője. (Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

palinkafozes-nav.jpg