Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.02

Kiütésesek lettek a hamis mosószerrel kimosott ruháktól

Hamis mosószereket, mosóporokat, öblítőket és mosogatószereket foglaltak le a NAV munkatársai egy miskolci családi házban. Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás az ügyben.

Mosószerrel a kezében tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál egy férfi, aki azt állította, hogy egy miskolci családi háznál vásárolt vegyszerrel kimosott ruháktól minden családtagja kiütéses lett.

nav-hamis-mososzer-2019.jpg

(A lefoglalt hamis mosószerek. Fotó: NAV)

A beszállított mosószerről a jogtulajdonos megállapította, hogy hamisítvány. Ezután mentek ki a megadott címre a pénzügyőrök helyiségellenőrzésre. A kazánházban 25 flakon folyékony mosószert, 4 doboz mosóport, 24 öblítőt és 7 mosogatószert találtak munkatársaink. Valamennyiről kiderült, hogy hamisítvány. A mintegy 152 ezer forint értékű árut a pénzügyőrök lefoglalták.

Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a hamis vegyi árukat árusító nő ellen.
A hamisított termékek az egészségre ártalmas anyagokat is tartalmazhatnak, ezért a vásárláskor érdemes óvatosnak lenni - írta Facebook oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Újabb mosószer hamisítók buktak le - Videóval

Illegális mosószerüzemet számolt fel a NAV Nyíregyházán. Az elkövetőket 1-5 évig terjedő szabadságve...