Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.16

Házilag készült az Armani, a Nike, a Calvin Klein Somogyban

2,5 kilogramm vágott dohány és 14 ezer szál cigaretta mellett több mint száz ruházati terméket, különféle márkajelzéseket és azok felhelyezésére alkalmas eszközöket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy megyei munkatársai.

A pénzügyőrök a helyi polgárőr egyesület munkatársaival tartottak jövedéki ellenőrzést egy Somogy megyei családi háznál a közelmúltban. Az ellenőrzéskor 2,5 kilogramm vágott dohányt és 14 ezer szál adózatlan dohányterméket találtak és foglaltak le.

hamis-nike-nav.jpeg

A NAV munkatársai a családi ház egyik épületében jelentős mennyiségű hamis ruházati termékre és azok előállítására alkalmas eszközökre is bukkantak. Különféle mappákban és dobozokban Adidas, Calvin Klein, Emporio Armani, Hugo Boss, Nike, Retro, Timberland, Tommy Hilfiger márkajelzéseket találtak, de a felhelyezésükhöz szükséges szitanyomó, vasaló, varrógép is előkerült.

A NAV munkatársai a hamis termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok, valamint szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt indítottak nyomozást. (Fotó/videó: nav.gov.hu médiaszerver)