Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.26

Hamis GUCCI és Louis Vuitton ruhákat talált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Ártándnál megközelítőleg 31 millió forint értékű hamis ruházati termékeket találtak egy lengyel kamionban. A ruhákat lefoglalták, az ügyben szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

nav-hamis-ruha-2018.jpg

A NAV Hajdú-Bihar megyei munkatársai EKÁER ellenőrzésen állítottak meg egy Bulgáriából Lengyelországba tartó kamiont Ártándnál.
A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen megvizsgálták a szállítmányt és összesen 7 200 GUCCI és Louis Vuitton felirattal, illetve Snoppy és Minnie figurával ellátott pólót és zoknit találtak.
A sofőr a márkavédett termékek származását nem tudta igazolni, a jogosult, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt sem tudta bemutatni.
A NAV munkatársai a megközelítőleg 31 millió forint értékű hamis ruházati termékeket lefoglalták és ismeretlen tettes ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.
(Forrás és videó: nav.gov.hu médiaszerver)