Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.29

Hamis Arielt, Lenort, Jart, Domestost foglaltak le Zala megyében

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Crocs termékre megtévesztésig hasonló hamisított papucsokat, valamint több mint 700 liter hamis tisztítószert foglaltak le Zala megyében.

A pénzügyőrök egy keszthelyi üzletben tartottak ellenőrzést, ahol a Crocs papucshoz formailag hasonló, de gyenge minőségű, az eredeti termékhez képest lényegesen olcsóbb lábbelikre lettek figyelmesek.

A forgalmazó a termékekről eredetigazolást és forgalmazásra feljogosító engedélyt nem tudott bemutatni. A szakértői megállapította, hogy a papucsok a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok. A 400 ezer forint értékű hamis árut a pénzügyőrök lefoglalták.

nav-hamis-mososzer-2020-1.jpg

nav-hamis-papucs-2020-2.jpg

Egy másik esetben, próbavásárláson, az interneten rendelt tisztítószerről az átvételkor derült ki, hogy hamis.
Az eladó az áruról nem adott számlát, és a márkatulajdonos forgalmazásra feljogosító engedélyét sem tudta bemutatni.
Az árus lakhelyén a pénzügyőrök különböző márkájú (Ariel, Lenor, Jar, Domestos) tisztítószereket foglaltak le, amelyek a szakértő szerint hamisítványok.

Mindkét ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indult.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek - tájékoztatta honlapunkat Joó Hilda a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának főreferense.