Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.08

Az M7-esen csapott le a NAV. Videó!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy megyei pénzügyőrei az M7-es autópálya sóstói pihenőjének északi oldalán tartottak ellenőrzéseket. Egy román teherautóban 704 liter alkoholt, dohánytermékeket, gyógyszereket, hamis Zippo márkajelzéssel ellátott öngyújtókat és kábítószergyanús növényi származékot is találtak.
 
Az M7-es autópálya sóstói pihenőjében a pénzügyőrök egy román teherautót állítottak meg, ami két utasával Spanyolország felé tartott.

nav-m7-ellenorzes.jpg

A csomagok felnyitásakor a NAV munkatársai különböző kiszerelésű műanyag palackokban, kannákban összesen 704 liter igazolatlan eredetű, zárjegy nélküli alkoholterméket találtak. A raktér átvizsgálásakor pedig 4 kilogramm zárjegy nélküli vágott dohányra és csaknem 260 doboz román zárjeggyel ellátott cigarettára bukkantak.
 
A NAV munkatársai a teherautóban a fentieken kívül 24 doboz gyógyszerkészítményt és 18 „Zippo” márkajelzéssel ellátott öngyújtót találtak. A szakértő megállapította, hogy az öngyújtók a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok.
 
A pénzügyőrök a hamis öngyújtókat, az engedély nélkül tartott gyógyszereket, valamint a jövedéki termékeket lefoglalták, és megközelítőleg 2,5 millió forint jövedéki bírságot állapítottak meg.
 
A jármű átvizsgálásánál Boo, a NAV kábítószer- és cigarettakereső kutyája egy gyanús csomagot jelzett, amelyből csaknem 210 gramm, összesen 178 kábítószergyanús növényi törmeléket tartalmazó filter került elő. A pénzügyőrök a kábítószergyanús anyagot büntetőeljárás keretében lefoglalták, és az ügyet feljelentéssel átadták a Siófoki Rendőrkapitányságnak.
(Videó, fotó: nav.gov.hu médiaszerver)