Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.14

Nagy a kár! Hivatásos tűzoltókat is vezényeltek Letenyére

Videót készítettünk arról, hogy vontatják ki traktorral a letenyei Béci patak által elsodort egyik vashidat. A műveletre vasárnap délután került sor. A tomboló sárlavina okozta letenyei károk elhárítását szombat hajnali 3 óta Halmi Béla polgármester is koordinálja.

Letenyén a várost érő felhőszakadás következtében kialakult hatalmas ár- és  belvízkárok elhárítása természetesen vasárnap is folytatódott. A munkálatokat szombat hajnali 3 óra óta Halmi Béla polgármester és a katasztrófavédelem koordinálja. Városunkba hivatásos tűzoltókat is vezényeltek. Ők a tűzoltóság épületéből indulnak a kárenyhítési munkálatokra.

 

letenye-arviz-beci-patak.jpg

 
Letenyére vasárnap megérkezett a katasztrófavédelem által küldött nagy fertőtlenítő autó, ugyanakkor az önkormányzat is megkezdte a kárt szenvedett lakosság fertőtlenítőszerekkel való ellátását. Sajnos Letenyén a sárlavina következtében sok kisállat - főleg baromfi - pusztult el és elsőként ezekre a helyekre juttatják el a fertőtlenítőszereket.
A volt Kossuth utcai általános iskola alatti vashidat - a Béke utcai híddal együtt - szombaton eredeti helyéről mintegy 100 méterre sodorta el a tomboló Béci patak. A hidat a letenyei önkéntes tűzoltók közreműködésével vasárnap traktorral vontatták ki a patakból.

 

letenye-arviz-csanyi-utca.jpg

 

Halmi Béla segítségét kérték a sárral elöntött Csányi utcai házak lakói is. Ide a polgármester markolós gépet küldött ki és további szivattyúk telepítését kérte a Letenyén állomásozó tűzoltóktól. Sajnos az utcában volt olyan lakó is, aki azt kérte, hogy a munkagép inkább a hídját törje szét és az árokban follyon el a víz, minthogy az áradat újra betörjön a lakásába. Minden ellenkező híreszteléssel szemben a letenyei csapvíz iható, a vízbázis nem szenvedett kárt - válaszolta kérdésünkre Halmi Béla letenyei polgármester.