Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.02.19

Muraszemenyén partfal megerősítés kell - Tavaszi árvizekre készülnek Zalában

Ma délelőtt 10:00 órai kezdettel nyitotta meg a Zala Megyei Védelmi Bizottság soron kívüli ülését Rigó Csaba kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke, melynek tárgya az ár- és belvíz elleni védekezésre való felkészülés volt. Az ülésen a megyei védelmi bizottság állandó és meghívott tagja is részt vettek.
 
 
Egri Gyula tű. alezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tájékoztatta a jelenlevőket az ár- és belvíz elleni védekezés végrehajtott és további felkészülési feladatairól. Kiemelte az állami és önkormányzati védvonalakon meglévő várható kockázati helyszínek azonosítását, illetve a rövid és hosszabb távú védekezési feladatokat.
Gaál Róbert a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója beszámolt a várható ár-belvízi helyzetről, kockázati helyszínekről, a felkészülés érdekében tett vízügyi előkészületekről.
Sághegyi Attila alezredes, a megyei védelmi bizottság titkár-helyettese ismertette a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszert, továbbá az árvízi védekezés feladatait.
 
 
(Az ülésen Szendrődi Gabriella -b.4.- a Letenyei Járási Hivatal vezetője is részt vett.)
 
A védekezésre történő eredményes felkészülés, illetve a hatékony védekezés érdekében a Megyei Védelmi Bizottság a következő döntéseket hozta:
Muraszemenye bányató partfal eróziójának lelassítása érdekében a partfal ideiglenes megerősítés előkészítése
Zalaszentgrót önkormányzati védmű zsilipének javítása az önkormányzati védművek évenkénti karbantartása, a műtárgyak működőképességének próbája, valamint a településről elfolyó víz medrének tisztítása az önkormányzati védvonallal rendelkező települések részére
Az ár- és belvízveszélyes térségek és az azokhoz tartozó települések övezeteinek területén a megelőzési munkákhoz igénybe vehető létszámfelmérése.
(Forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)