Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.05.29

Müller: június végén adják át a letenyei raktárt, júliusban indul a próbaüzem

 

Amint arról a hírportálunk értesült: a Müller Drogéria Magyarország Bt. Letenyén épülő nemzetközi logisztikai központját a tervek szerint június végén adják át. és júliusban indul a próbaüzem. Úgy tudjuk, hogy kezdetben 350 dolgozót fog alkalmazni a cég, de ez a szám az októbertől-decemberig tartó időszakban 450 főre is növekedhet.

 

 
 
A Magyar Távirati Iroda (MTI) a napokban az alábbi hivatalos hírt hozta nyilvánosságra:

"Júniusban átadják a Müller letenyei nemzetközi logisztikai központját

 

    Ulm/Letenye, 2012. május 27., vasárnap (MTI) - Június végén adják át a Müller drogérialánc Letenyén épülő nemzetközi logisztikai központját, ahol kezdetben 350 embert foglalkoztatnak.
    A német társaság ulmi központja az MTI érdeklődésére közölte: a 18 ezer négyzetméteres raktárbázis és elosztóközpont építési munkálatai már a végéhez közelednek. A tervek szerint június 20-ra készül el a beruházás, majd a hivatalos átadást követően júliusban indul a próbaüzem.
    A logisztikai centrumban kezdetben 350 embert alkalmaznak, de az októbertől decemberig tartó időszakban több mint 450-re emelkedik a foglalkoztatottak száma.
    A vállalat korábbi közlése szerint a közvetlenül az M7-es autópálya és a magyar-horvát határátkelő melletti területen felépült logisztikai központ látja el áruval a teljes magyarországi, horvátországi és szlovéniai üzlethálózatot.
    A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján januárban tette közzé, hogy a Müller Drogéria Magyarország Bt. tevékenységének fejlesztésére, új raktárcsarnok építésére, eszközbeszerzésre és munkahelyteremtésre 458 millió forintos támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A támogatási arány 18 százalékos, vagyis mintegy 2,5 milliárd forintos beruházást valósít meg a társaság a magyar-horvát határon.
    Az 1953-ban alapított Müller 2007 óta van jelen Magyarországon. Honlapja szerint Európa hét országában mintegy 27 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Németországban 479, Ausztriában 51, Svájcban 42, Magyarországon 34, Horvátországban 15, Szlovéniában 14, Spanyolországban pedig 9üzletet működtet.
MTI 2012. május 27., vasárnap 4:05"

 

 
A Letenye Média arról is értesült, hogy a jelenleg Biatorbágyon betanuló Letenyére felvételt nyert un. "mag" az ottani 20-30 szakemberrel együtt hamarosan a kisvárosunk határában épülő raktárbázisra érkezik. Arról is tudomásunk van, hogy a leendő letenyei Mülleres dolgozók állásinterjúztatása jelenleg is tart; a jelentkezőket telefonos kiértesítésben hívják elbeszélgetésre a Letenyei Polgármesteri Hivatal földszinti irodájába. Hallottunk arról is, hogy több jelentkező eddig még nem kapott értesítést, nekik biztatásként azzal az információval tudunk szolgálni, hogy a letenyei Müllerben a munkafelvétel folyamatos lesz.