Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Motorost ütött el, majdnem rendőrt gázolt a BMW-s ámokfutó

Rendőrök őrzik a kórházban azt az autóst, aki balesetsorozatot okozott péntek délelőtt a 41-es út Nyíregyháza és Napkor közötti szakaszán - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A sofőr előbb egy motorost ütött el, majd rendőrautóval és egy másik gépkocsival karambolozott .

Fülöp Gergely közölte: a kórházban könnyebb sérülésekkel ápolt 25 éves nyíregyházi férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása, közúti baleset okozása és közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
Hozzátette: szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a gyanúsított állt-e valamilyen szer hatása alatt.
A szóvivő arról is beszámolt, hogy a balesetsorozatnak három sérültje van. A Nyíregyházáról Napkor felé egy külföldi rendszámú, jobbkormányos BMW-vel közlekedő férfi előbb egy motorost ütött el hátulról. A motorost, aki könnyebben megsérült, egy arra járó, szolgálaton kívüli mentős látta el.
A továbbhajtó ámokfutó, akit a rendőrök üldözőbe vettek, Napkor után, Apagynál visszafordult az úton, a rendőrök pedig elővigyázatosságból elkezdték leterelni az útról a szemben haladó gépkocsikat, az utasokat pedig - ütközéstől tartva - kiszállították a kocsikból. A száguldó BMW ekkor érintőlegesen ütközött a forgalomelterelést végző járőrkocsival, majd nekihajtott egy Mercedes személyautónak, amelynek még nem sikerült lehúzódnia az útról.

Az utóbb autó vezetője az első információk szerint súlyosan megsérült.
Fülöp Gergely megjegyezte, a járőrautó mellett álló rendőr is alig tudta elkerülni, hogy a száguldozó elüsse.
A 41-es út Nyíregyháza és Napkor közötti szakaszán csaknem három órán át szünetelt a forgalom, amíg a rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés tartott. MTI. Fotók: Rendőrség.