Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.04.28

Moldovai cigarettacsempészt fogtak a zalai pénzügyőrök az M70-es autóúton

Több mint egymillió forintot ér az a több mint száz karton cigaretta, amelyet egy moldovai autóban több helyre elrejtve találtak a pénzügyőrök Zalában - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága vasárnap a Letenye Médiát.
 A NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai az M70-es autóúton állítottak meg a napokban egy moldovai állampolgár által vezetett, moldovai rendszámú személygépkocsit. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök vették észre, hogy az autó burkolatai alatt cigarettát rejtettek el.

   
A tételes vizsgálat során a jármű kárpitjai alól, a kalaptartóból, a műszerfalból, de még a motortérből is összesen 133 karton, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A pénzügyőrök a több mint egymillió forint értékű cigarettát, valamint a csempészethez használt személyautót lefoglalták.
   
A hatóság munkatársai költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést tettek, és jövedéki eljárást is indítottak, amelynek során 1,5 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki a moldovai sofőrre. 2013.04.28. Fotó: NAV.