Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.12

Mik a legnépszerűbb online játékok 2022-ben?

Az online játékok kizárólag akkor élvezetesek, ha a rendszer és a szerver folyamatosan frissítve van. Szerencsére manapság erre már nagy figyelmet fordítanak a fejlesztők, így folyamatosan javítják ezek teljesítményét. Ezáltal 2022-ben számos olyan népszerű játékkal találkozhatunk, amelyeket az ezen a területen jártas személyek jól ismernek és szeretnek. Lássuk, hogy mik azok, amik idén nem maradhatnak ki a felsorolásból?

Napjaink legsikeresebb online játékai

Az idő múlásával jelentősen átalakult az internetes és a videójátékok piaca, azonban egyes projektek még mindig jelen vannak. Mivel akadnak olyanok, amik nélkül el sem lehet képzelni ezt a világot, így a generációk szépen lassan összeérnek és egyre több ember ismerkedik meg ezzel a területtel.

 

jatek-konzol.jpg

 

2022-ben is csak tovább gyarapodott az online játékok választéka. Mindenki tud magának izgalmas időtöltést találni, ha online akar játszani, legyen szó FPS-ről, stratégiai játékokról, "battle royale" küzdelemről, vagy akár puzzle játékokról. Napjainkban továbbra is népszerűnek számít a Minecraft, de ne feledkezzünk meg az újdonságokról sem.

A PlayerUnknown’s Battlegrounds

A PUBG egy online battle royale játék, ami még 2018-ban robbant be a köztudatba és azonnal hatalmas sikereket ért el. A Brendan Greene által tervezett változat többjátékos módban játszható. Lehetőségünk van először egy repülőből kiugorva szigeten landolni egy ejtőernyő segítségével, ahol aztán fegyvereket és páncélokat kell megtalálni. Ezekkel küzdhetünk a többi játékossal. A szigeten található egy kor, ami segít, hogy a játékosok közelebb kerüljenek egymáshoz. Az lesz a győztes, aki végül utolsónak marad élve a szigeten. Érdekessége, hogy játék közben vezethetünk autókat, hajókat, de akár motorozhatunk is egyet, így jutva el a terület különböző pontjaira.

 

A játékmódok közül kiválasztható a számunkra legjobban tetsző megoldás. Legyen szó Solo, Duo, esetleg Squad változatról, itt mindegyikre van lehetőségünk. Ha tehát egyedül játszanánk más egyedüli játékosok ellen, akkor válasszuk a Solo-t, ha egy csapattársal akarunk harcolni a többi páros ellen, akkor pedig a Duot. A Squad négy játékost kapcsol össze ugyanekkora csapat ellen, de léteznek további felhasználási módszerek is. Az biztos, hogy 2022-ben az egyik legnépszerűbb játék a piacon.

Továbbra is a Fortnite a legnépszerűbb Battle Royale

Ha valaki azt hitte volna, hogy a PUBG letaszította a trónról a Fortnite-t a Battle Royale listáján, akkor az nagyot tévedett. Még mindig ez a játék a legkedveltebb ezen a területen, hiszen a fejlesztők folyamatosan rukkolnak elő újdonsággal. A videójátékot az Epic Game fejlesztette ki és dobta piacra 2017-ben. Három különféle módban lehet vele élményeket szerezni, amelyek mindegyike ugyanazt az általános játékmenetet követik. A Save the World egy lövöldözős-túlélőjáték, ahol négy embernek zombi féléket kell megölniük és másokat megvédeniük a saját erődítményekkel.

 

A másik a Battle Royale, amely 2017-ben jelent meg és már az első három hónapban több mint 5 millió példányt sikerült belőle eladni. Az érdeklődés tehát itt kezdődött a battle royale műfajt iránt. Erre a gyártó is rákapcsolt, így a Fortnitehoz alig két hónap alatt adták hozzá ezt a módot. A hatalmas játékbázisba az első két hétben több mint 10 millióan csatlakoztak, ezáltal az Epic egy fejlesztő csapatot állított rá a játékra, így elkezdtek terjeszkedni az iOS, az Android, illetve a Nintendo Switch felé.

A Hearthstone

Bár a Hearthstone sem idén jelent meg, viszont még mindig az egyik legkedveltebb free-to-play gyűjtögetős kártyajáték. A Blizzard Entertainment fejlesztette ki és dobta piacra és 2015 májusára már több mint 50 millió regisztrációt tudhatott magáénak. A szám két évvel később elérte a 70 milliót, egy évre rá pedig a 100 milliót. Nem véletlen, hogy még évekkel később, 2022-ben is igen népszerű online játéknak számít.

 

A menete a megszokott gyűjtögetős kártyajátékok mintájára épület fel, így két játékos 1-1 harminc lapos paklit kap, amiből az elején 3-at húznak ki. A játék folyamán tíz, a World of Warcraft világából ismert szereplő közül választhatjuk ki, hogy kivel akarunk világuralomra törni a kártyajátékban.

 

Idén sem maradunk tehát izgalmas és érdekes élmények nélkül, ami ezt a világot illeti. Érdemes mindig újakat felfedezni, hogy egy kicsit más típusú játékok között is otthon legyünk. Persze a jól megszokott, évek óta sikeres és kedvelt változatok bizony nem mennek ki a divatból.