Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.13

Miért kölcsönözzek munkaerőt?

A munkaerő-kölcsönzés, mint foglalkoztatási forma, számos előnye és rugalmassága miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend mind hazai, mind nemzetközi szinten. De vajon mit takar pontosan ez a fogalom?

 

A munkaerő-kölcsönző cég vállalkozik rá, hogy a kölcsönbevevő cég számára felkutatja az ideális munkavállalókat, az elvárásoknak megfelelően szűri és interjúztatja őket. A munkaszerződés a munkavállaló és a kölcsönbeadó cég között születik meg, így az adminisztráció jelentős része is az ő feladatkörébe tartozik. 

 

 

munkaero-kolcsonzes.jpg

 

Kit válasszak?

 

Attól függetlenül, hogy rövidebb vagy hosszabb időre, tartósan szeretnénk munkaerőt kölcsönözni, fontos, hogy megbízható, törvényesen működő munkaerő-kölcsönző céggel állapodjunk meg.

 

Az alábbi szempontokat mindenképpen érdemes figyelembe venni: 

 

- Nézzünk utána, milyen cégek szavaztak már bizalmat az adott kölcsönző cégnek, kérjünk referenciákat.

- Ellenőrizzük, hogy a cég szerepel-e az illetékes munkaügyi központ nyilvántartásában.

- Ellenőrizzük a cég adóbesorolását és hogy szerepel-e a köztartozásmentes adatbázisban

- Nézzük meg, rendelkezik-e a cég irodával, esetleg több városban is.  

 

Mik az előnyei?

 

Egy körültekintően kiválasztott munkaerő-kölcsönző cég nagy segítség lehet a vállalkozásunk számára. Nemcsak leveszi az adminisztráció terhét a vállunkról, de hatékonyan és gyorsan megoldja a munkaerőhiány problémáját is. Ez főleg akkor fontos, ha egy cég munkaerőigénye hirtelen megnő, és hirtelen több munkavállalóra is szüksége van, mint amennyit saját erőből meg tud szólítani. Emellett anyagi előnyökkel is jár, ugyanis a kölcsönzési díj költségként elszámolható a kölcsönbevevő cég számára, és megfelelő szinten tartható a saját állományban dolgozók létszáma.

 

A Beraman Hungary munkatársai megkeresésünkre elmondták, hogy az ő hatékonyságuk többek között az évtizedes tapasztaluknak és a - határon is átnyúló - kapcsolati rendszerüknek, valamint a korrekt piaci magatartásuknak köszönhető. 

 

Munkavállalóként is hasznos nekem?

 

Egyértelműen igen. Az álláskeresők számára is megéri a kölcsönző cég szolgáltatásait igénybe venni, főleg, ha gyorsan és egyszerűen szeretne munkát találni. Ezenkívül a munkaerő-kölcsönző cég szükség esetén segít a munkavállalónak az utazásban, az elszállásolásban, és gyakran segíti a munkakezdéshez szükséges egyéb igényekben is. 

 

A Beraman Hungary csapata vallja, hogy cégük különösen nagy figyelmet szentel a tisztességnek, a munkavállalók elégedettségének és ezáltal munkavégzésük egyenletesen magas színvonalának a kölcsönzés mellett a közvetítés, logisztika, valamint a raktárkezelés területén.