Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.01.17

Várható volt, hogy Ausztria bekeményít

Várható volt, hogy Ausztria is tesz valamit annak érdekében, hogy a Németország vagy a Skandináv országok által elutasított migránsok ne juthassanak be az országba - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szombat este.

 

ausztria-migransok.jpg

 

Bakondi György Werner Faymann osztrák kancellár szombati nyilatkozatára reagált, amelyben a kancellár azt mondta: Ausztria ideiglenesen hatályon kívül helyezi a schengeni megállapodást, minden menekültet ellenőriz a határon, és a gazdasági menekülteket elutasítja.
A főtanácsadó hozzátette: már Németország is megkezdte a határátlépés kontrollálását, százas nagyságrendben küldenek vissza migránsokat Ausztriába.
Bakondi György emlékeztetett arra, hogy Magyarország álláspontja végig konzekvens volt a migránsválság kezelésében. Tavaly is azt mondta, hogy tömeges, szervezett illegális népvándorlás indult el, amelyet a külső határokon kell megállítani. Míg akkor még nem fogadták el ezt a véleményt Európa-szerte, ma már Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint is meg kell szigorítani az unió külső határainak őrizetét - mondta. MTI