Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.24

Tornyiszentmiklós és a szlovéniai Pince között pengésdrótos határzárat telepítettek

A magyar-szlovén határszakaszon is megkezdődött csütörtökön a gyorstelepítésű drótakadály elhelyezése - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

 

szlovenia-hatarzar-1.jpg

(Tornyiszentmiklós, 2015. szeptember 24. Gyorstelepítésű drótakadály és műszaki zár a magyar-szlovén határon, Tornyiszentmiklósnál, a háttérben a szlovéniai Pince település 2015. szeptember 24-én. MTI Fotó: Varga György)

 

szlovenia-hatarzar-3.jpg

 

szlovenia-hatarzar-2.jpg

(Katonák gyorstelepítésű drótakadályt helyeznek ki a magyar-szlovén határnál, Tornyiszentmiklós közelében 2015. szeptember 24-én. MTI Fotó: Varga György)

 

A Tornyiszentmiklós-Pince határátkelőnél, az M70-es autóút és a szlovén A5-ös autópálya csatlakozásánál, illetve az attól néhány száz méterre lévő régi közúti átkelőhelynél a rendőrség és a honvédség is tevékenykedik.

A helyszínen vannak az utak oldalára állítva a kerekeken mozgatható acélkapuk, a katonák a pengésdrótot húzzák ki a zöldterületen, háromsoros elrendezésben.

A forgalom mindkét határátlépési ponton zavartalanul folyik, a járművek a ki- és belépő oldalon egyaránt folyamatosan  tudnak haladnak.