Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.29

TEK: nincs információ, amely magyarországi terrortámadásra utalna

A migrációs hullámmal nő a terrorfenyegetettség, de nincs olyan információ, amely arra utalna, hogy Magyarországot terrortámadás fogja érni - mondta a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

 

tek-foto.jpg

 

"Jelenleg semmi olyan információ nincs sem a Terrorelhárítási Központ, sem más belügyi szolgálat birtokában, amely arra utalna, hogy közvetlenül Magyarországot terrortámadás fogja érni" - fogalmazott Hajdu János.
Azt mondta, az összeurópai terrorfenyegetettséget kell vizsgálni, Magyarországon akkor is emelik a terrorfenyegetettségi szintet, ha bármely más európai országban történik terrorcselekmény.
Hajdu János közölte, "nagyon erős" felderítő munkát végeznek, hogy ki tudják szűrni azokat az embereket, akik veszélyt jelenthetnek az országra.
Szólt arról is, hogy a határzár miatt a migrációs hullámra rátelepedett szervezett bűnözői csoportok elkerülik Magyarországot.
Hajdu János sajtóértesülésekre reagálva közölte: a TEK nem emelte meg Orbán Viktor miniszterelnök védelmének szintjét. MTI