Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.25

Szakértő: a tömeges migrációs nyomás hatásos terrorakció

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint a tömeges migrációs nyomással "hatásos terrorakciót" hajtottak végre Európával szemben, folyamatosan jönnek elő az országok közötti konfliktusok, Európa egysége megbomlott.

 

zakany-menekultvalsag.jpg

 

Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában hozzátette: az európai országok a migrációs válság megoldása helyett egymásra mutogatnak.

Az utóbbi időben látható, hogy a több ezer éves szerb-horvát ellentét kiújult, és más, Európán belüli konfliktusokra is számítani lehet még - jegyezte meg.
Kitért arra is: Nagy-Britannián az látszik, hogy "észnél van", mert nem enged be mindenkit, hanem válogat az érkezők közül.


A Somogy megyei Zákányba péntek délelőtt újabb 1500 migráns érkezett Horvátországból a zöldhatáron át - közölte az M1 aktuális csatorna.

A korábbiakhoz hasonlóan az illegális bevándorlókat most is vonattal vitték a horvát-magyar határhoz, onnan rendőri kísérettel gyalog mentek a vasútállomásra, ahol folyamatosan szállították fel őket egy 15 kocsiból álló szerelvényre.

Az M1 tudósítójának információja szerint amint mindenkit felszállítottak a vonatra, a szentgotthárdi gyűjtőpontra viszik őket.

(Fotó: Rendőrök a horvát-magyar zöldhatáron érkezett migránsokat kísérnek a gyékényesi vasútállomáshoz Zákányban 2015. szeptember 24-én. Az illegális bevándorlók a horvátországi Botovóra vonattal érkeztek. MTI Fotó: Varga György)