Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.20

Ötven rendőrt küldött Szlovákia Magyarországra

Ötven rendőrt küldött Szlovákia Magyarországra, hogy a korábbi kétoldalú megállapodás alapján a magyar-szerb határon szolgálatot teljesítő magyar kollégáiknak segítsenek.
A szlovák rendőrök október 20-án érkeztek Magyarországra. Teljes felszerelésüket és szolgálati autóikat a szlovák belügyminisztérium biztosítja, ellátásukról és szállásukról pedig Magyarország gondoskodik.

 

szlovak-rendorok-magyarorszag.jpg

(Robert Fico szlovák miniszterelnök (k) a magyar-szerb határra küldött ötven szlovák rendőr kibocsátásán Pozsonyban 2015. október 20-án. Mögötte balról Robert Kalinák szlovák belügyminiszter. MTI Fotó: Krizsán Csaba)

 

A szlovák belügyi tárca jelentéséből kiderül, hogy a magyar-szerb határra küldött szlovák rendőrök 12 órás műszakokban teljesítenek majd szolgálatot, úgy, hogy egy-egy járőrben két magyar rendőr és egy katona mellé lesznek beosztva.
Ivan Netík, a szlovák belügyi tárca sajtóosztályának vezetője az MTI-nek a rendőrök küldetésének részleteit tudakoló kérdésre azt válaszolta, hogy a két ország együttműködésének megkönnyítése érdekében olyan rendőröket válogatnak be a misszióba, akik magyarul is beszélnek. Elmondta továbbá, hogy a magyar fél kérésére küldik a szlovák rendőröket a magyar-szerb határra, hogy minél több magyar rendőrt tudjanak a magyar-horvát határszakaszra vezényelni. MTI