Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.12.03

Nem tart el bevándorlókat Magyarország

Nem engedhető meg, hogy akik alapvetően nem menekültek, valójában nem üldözöttek, nem rászorulók, elvegyék a forrásokat, a lehetőségeket, a pénzt, a támogatást azoktól, akik valóban rászorulnak arra - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerda este Somogyváron, egy zártkörű fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

 

menekultek-nagykanizsa.jpg

 

Czibere Károly hangsúlyozta: a kormánypártok ezért folytatják a tiltakozó aláírásgyűjtést a kötelező betelepítési kvóta bevezetése ellen.
Az, hogy az elmúlt napokban Brüsszelben született megállapodás rögzítette, hogy Törökországból nem kell befogadnunk migránsokat, nagyon fontos részsiker - mondta az államtitkár, hozzátéve: ugyanakkor az is látható, hogy folytatódik "az áradat", és továbbra is - a nem Törökországból érkezők tekintetében - jelentős kockázatok és terhek vannak, és erre nem terjed ki a megállapodás.
"A kvótát azért ellenezzük, mert egyrészt értelmetlen, másrészt elfogadhatatlan, harmadrész jogszerűtlen" - közölte Czibere Károly.
Kifejtette: jogszerűtlen, hiszen Brüsszelnek nincs olyan joga, hogy a magyar emberek akaratával szemben egy ilyen döntést kényszerítsen az országra. "Ezt egyébként jól jellemzi és illusztrálja, hogy Szlovákia ma be is perelte az Európai Unió Tanácsát, mondván, hogy ez jogszerűtlen döntés volt szeptemberben" - jegyezte meg, hozzátéve: értelmetlen is, hiszen a betelepített emberek oda költözhetnek az unió területén, ahová akarnak. Harmadrészt pedig elfogadhatatlan, mert a kvóta alapján beköltöztetett jelentős tömegű bevándorló várhatóan jelentős többletterhet jelent a gazdaságnak és a társadalomnak is - mondta az államtitkár. MTI

(Fotó: MTI/Varga György)