Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.24

Nem csökken a Horvátországba érkező migránsok száma

Nem csökken a Horvátországba érkező migránsok száma, az opatovaci ideiglenes sátortáborba továbbra is főleg a horvát-szerb határterületről, Bapska körzetéből érkeznek illegális határsértők - írta az Index.hr horvát híroldal szombaton.

 

horvatorszag-menekultek.jpg

 

A horvát belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe óta - amikor is a magyar-szerb zöldhatár lezárták - 229 890 illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Pénteken 6881 ember érkezett Szerbiából.
A horvát hatóságok múlt hét péntek éjszaka óta próbálják lassítani a migránsáradatot, aminek következtében az illegális bevándorlók a horvát-szerb határ szerbiai oldalán is feltorlódtak. A horvát közszolgálati televízió beszámolója szerint reggel 1500-an várták Szerbiában, hogy beléphessenek Horvátországba.
A szlovén rendőrség adatai szerint pénteken 9500 migráns lépte át a szlovén-horvát határt, éjféltől szombat délelőttig pedig újabb 4189. Nagy részük illegálisan, a zöldhatáron keresztül érkezett Szlovéniába.
A magyar-horvát zöldhatár múlt hét péntek éjféli lezárása óta a horvát kormány vonatokon és buszokon a szlovén határra szállítja a migránsokat, és nem irányítja többé őket a horvát-magyar határra. Szlovéniában azóta 56 499 illegális bevándorlót regisztráltak. MTI