Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.31

Megkezdték a szolgálatot a cseh rendőrök a magyar-szerb határon

Megkezdték a közös szolgálatot magyar és szlovákiai kollégáikkal a szerb határszakaszon azok a cseh rendőrök, akik csütörtökön érkeztek Magyarországra - tapasztalta a helyszínen szombaton az MTI tudósítója.

 

cseh-rendor-magyarorszag-1.jpg

(Egy magyar, egy szlovákiai és egy cseh rendőr (b-j) a magyar-szerb határon, a Horgos-Szeged vasútvonalat lezáró vasúti kocsinál, Röszke térségében 2015. október 31-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

 

A cseh rendőrök magyar és szlovákiai kollégáikkal és magyar katonákkal látnak el közös járőrszolgálatot. A cseh rendőrök saját egyenruhájukat, fegyverüket viselik, saját szolgálati gépkocsijukat használják, és a Szlovákiából érkezettekhez hasonlóan V4 feliratú karszalag van rajtuk.

 

cseh-rendor-magyarorszag-2.jpg

(Egy szlovákiai rendőr, egy magyar katona, valamint egy magyar és egy cseh rendőr (b-j) a magyar-szerb határon, az ideiglenes műszaki határzár mellett, Röszke térségében 2015. október 31-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)


A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint az ötventagú cseh kontingens feladata a határátkelőhelyek közötti biztonsági határzárral védett zöld határ őrzése, gyalogos, illetve gépkocsizó járőr- és figyelő szolgálat ellátása, valamint a mélységben végzett ellenőrzések támogatása. Intézkedni magyar rendőri felügyelettel, a magyar jog alapján tudnak. A külföldi rendőrök - a szolgálati feladatok függvényében, váltásokban - 12 órás szolgálatban hajtják végre feladataikat. MTI