Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.11.04

Megjelent a szögesdrót az osztrák A9-es sztráda mellett

Szögesdróttal erősítették meg kedden azt a kordont, amely az ausztriai A9-es autópálya déli határ menti szakaszán állítottak még korábban, mivel az utóbb időben több migráns próbált meg az autópályán keresztül útnak indulni.

 

szogesdrot-ausztria.jpg

(Fotó: APA/Erwin Scheriau)

 

Az autópálya és a vasúti sínek mellett, valamint a menekülteket befogadó szálláshely előtt felállított akadályt még október 25-én húzták fel.  Ennek az osztrák hatóságok szerint a múlt héten bejelentett és jelenleg tervezés alatt álló "műszaki jellegű építkezéshez" nincsen köze. A stájerországi rendőrségi szóvivő szerint ha nem húzták volna fel a kordont, akkor folyamatos rendőri jelenléttel tudták volna csak biztosítani az autópályát.


Az autópálya-felügyelet egyik salzburgi befogadóhelyén egyre több olyan migráns tartózkodik, akik már beadták menedékjogi kérelmüket Ausztriában. A 800 fős szálláshelyen hétfőn este már 300-an voltak a menedékkérők.

Naponta ötvennel vannak többen azok, akiknek nem találnak helyet állandó befogadóállomásokon - közölte a salzburgi polgármester, aki szerint ha ez így folytatódik, akkor már nem működhet tovább a hely ideiglenes szállásként.

A belügyminisztérium szerint mivel Salzburg az előírt befogadási kvótájának csupán 91 százalékát teljesíti, ezért továbbra is a tartomány feladata a migránsok elhelyezése.
A német hatóságok közlése szerint hétfőn 8750, vasárnap 7750 és szombaton 7300 ember érkezett Ausztriából Bajorországba. MTI