Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.11.01

Magyarországot vonatná be a migránsok ellátásába a horvát belügyér

Egyedül Görögországnak kell növelnie befogadóképességét ötvenezer főre, a többi országnak - amelyek a nyugat-balkáni migrációs útvonalon helyezkednek el - a tranzitlehetőségeit kell bővítenie és ebbe a folyamatba be kell kapcsolódnia Magyarországnak is - mondta Ranko Ostojic horvát belügyminiszter újságíróknak vasárnap.

 

zakany-migransok-20.jpg

 

"Senki sem nevezheti ki magát megfigyelőnek, valamint zárhatja le határait és tehet úgy, mintha semmit sem látna" - jegyezte meg, majd hozzátette: elvárják, hogy Magyarország is részt vegyen a migránsok ellátásában.
"Hogy ez hogyan legyen, azt majd Európai Unió eldönti, de mindenkinek be kell kapcsolódnia" - szögezte le Ostojic.
A horvát belügyminiszter vasárnap látogatást tett Bródban (Slavonski Bród) a téliesített tranzitközpontban, amely -  mint közölte  - keddtől lép működésbe, mihelyt a szerb oldalon is felkészülnek arra, hogy a migránsokat vonattal közvetlen Sidről odaszállítsák.
A belügyminiszter úgy vélte, a bevándorlók száma a hideg idő beköszöntével sem csökken majd.
"Jelenleg átlagosan 7000 főt fogadunk naponta és az emberek szállítása folyamatos" - fogalmazott a miniszter.
A zágrábi belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta a Horvátországban nyilvántartásba vett migránsok száma elérte a 300 ezer főt, többségük, főleg Bapska körzetében, illegálisan lépte. MTI

(Fotó: Hajrá Zákány - Facebook)