Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.11.01

Magyar rendőröket küldünk Szlovéniába

Hamarosan elindulhat az a mintegy 50 magyar rendőr Szlovéniába, akik a szlovén-horvát határ védelmébe kapcsolódnak majd be - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

 

magyar-rendorok-szlovenia.jpg

(Osztrák katonák migránsokat engednek tovább az osztrák-szlovén határnál lévő befogadóállomáson a szlovéniai Sentiljben 2015. október 31-én. MTI Fotó: Varga György)

 

Bakondi György közlése szerint jövő héten írják alá a két állam országos rendőr-főkapitányai az erről szóló megállapodást.
Ezt követően "haladéktalanul" útnak indul az ötven rendőr, kiegészülve két logisztikai feladatok ellátásával megbízott szakemberrel - tette hozzá.
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön, a police.hu oldalon közölte, az együttműködés a magyar és a szlovén belügyminiszterek megállapodása alapján valósulhat meg.
Orbán Viktor miniszterelnök a nyugat-balkáni migráció által érintett országok vezetőinek vasárnapi brüsszeli csúcstalálkozóján azt mondta, Magyarország kész segíteni a migránsútvonalon fekvő államokat.
A magyar kormányfő kifejtette: bár Magyarország már nem a bevándorlók útvonalán fekvő ország többé - ennek megfelelően megfigyelőként vett részt a vasárnapi brüsszeli értekezleten -, mégis fontosnak tartja, hogy segítse azokat az államokat, amelyek a migránsútvonalon találhatók MTI