Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.24

Magyar Honvédség: köszönet a civileknek!

A Magyar Honvédség köszönetét fejezi ki hazánk lakosságának, azon vállalkozóknak, civil és társadalmi szervezeteknek, akik élelmiszerekkel, munkájukkal és áldozatvállalásukkal segítik a határ mentén szolgálatukat ellátó katonákat.

 

katonak-hatarzar.jpg

 

Számos alkalom bizonyította, hogy a „Határozott Fellépés 2015” gyakorlat résztvevő katonáit magánszemélyek otthon készített vagy vállalkozók és szervezetek felajánlásként, a helyszínekre szállított élelemmel segítették.

 

Ugyan a Magyar Honvédség biztosítja katonái szükséges ellátását, de az a figyelmes együttérzés, ami a társadalom részéről irányukban megnyilvánult, rendkívül jó érzéssel töltötte el őket. A családi otthontól távol, határmenti szolgálati helyeiken a katonák megélték, átérezték a feléjük áradó gondoskodást, amely rendkívül megtisztelő számukra.

 

Minden katona számára elengedhetetlenül fontos, hogy érezze társadalmunk bizalmát, a lakosság partneri hozzáállását a katonai feladatok végrehajtásában. Ebből a megtisztelő támogatottságból építkezve képesek sokszor erejükön felül is teljesíteni, megfelelni társadalmunk honvédelemmel szembeni elvárásainak.

 

Mindezekért köszönet illeti a katonákat és az őket segítő civil lakosságot.

(Honvédelmi Minisztérium)