Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.11.19

Lázár: terroristacsoportok telepedtek rá a népvándorlásra

Az Európát gyengíteni akarók, különböző terroristacsoportok rátelepedtek a modern kori népvándorlásra - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

 

zakany-migransok-2.jpg

 

A tárcavezető közölte: a kormány több döntést is hozott a terrorveszéllyel kapcsolatban, így például - mint azt már bejelentették - határozott egy terrorellenes koordinációs központ felállításáról.
A titkosszolgálati jelentések megerősítették a kormányt abban, hogy Magyarországon fokozni kell a biztonsági szintet - mondta Lázár János, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy Magyarország az EU tagországai közül, köszönhetően bevándorlási politikájának, az egyik legbiztonságosabb ország. Ám mivel az EU nem képes garantálni az emberek biztonságát, a tagállamoknak, így Magyarországnak is, maguknak kell helyt állniuk - tette hozzá.
Azt is mondta: Németországnak joga van behívni a bevándorlókat, de ez csak ellenőrzött keretek között történhet, és Magyarországra nézve nem jelenthet kötelezettséget.
A miniszter egyúttal az Európai Bizottságot arra szólította fel, vizsgálja felül a kötelező kvótákról szóló döntést, az ugyanis szerinte szétteríti a terrorveszélyt. MTI

(Fotó: Varga György - MTI)