Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.21

Illegális bevándorlás - Barcsra újabb migránsok érkeztek

Hétfő este újabb migránsok érkeztek a barcsi határhoz, ahova Horvátországból buszokkal hozták őket - erről az M1 aktuális csatorna tudósítója számolt be.

 

barcs-menekultek.jpg

 

A Dráva-hídhoz nem sokkal nyolc óra előtt 10 busszal érkeztek meg a migránsok - mintegy 500-800 ember -, akiket a magyar rendőrök lekísértek a hídról az ideiglenes pihenőhelyhez, ahol segélyszervezetektől ital, élelmet, ruhát, takarót kaptak.

 

Rövid pihenő után a rendőrök tovább kísérik őket Dráva-partján lévő sétányon a körülbelül fél kilométerre lévő vasútállomásra, ahol már bent áll egy szerelvény, ami a felszállást követően azonnal elindul.

 

A közszolgálati televízió tudósítójának információi szerint ma éjjel még további 500-600 migráns érkezésére számítanak a somogyi városban.   

 

Az első migránsok vasárnap este buszokkal érkeztek meg a Dráván átívelő, a két országot összekötő határhídhoz, majd az éjszaka folyamán még további migránsok érkeztek a határra. Az összesen több mint ezer illegális bevándorlót hajnalban gyűjtőpontokra vitték. MTI