Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.19

Horvát miniszterelnök: rákényszerítettük a magyarokat, hogy fogadják a menekülteket

Nem volt megállapodás a magyarokkal. Rákényszerítettük őket, hogy fogadják a menekülteket, úgy, hogy odaküldtük az embereket, és továbbra is ezt fogjuk tenni - jelentette ki Zoran Milanovic horvát miniszterelnök szombaton Pélmonostoron (Beli Manastir) az Index.hr horvát hírportál tudósítása szerint.

 

letenye-hatar-menekultek-3.jpg

(Magyar autóbuszokra szállnak át horvát buszokkal érkezett illegális bevándorlók a magyar-horvát határnál, az M7-es autópályánál, Letenyénél 2015. szeptember 18-án késő este. Az átkelőn a magyar hatóságok több mint 40 busznyi migránst engedtek be, akiket magyar buszokkal vittek tovább. MTI Fotó: Varga György)

 

A miniszterelnök szombat reggel látogatott el a magyar határ melletti Pélmonostorra, ahol felmérte a helyzetet, és beszélt a Vöröskereszt dolgozóival, valamint azzal a mozdonyvezetővel, akit péntek este vettek őrizetbe Magyarországon.

Ő vezette azt a vonatot, amelyen mintegy ezer migráns felfegyverzett horvát rendőrök kíséretében érkezett Magyarországra.
Milanovic a helyszínen tartózkodó újságíróknak azt mondta: megítélése szerint működik a "B-terv".

A kormányfő pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ország lehetőségei korlátozottak, ezért átérnek a "B-tervre", és a magyar határhoz irányítják az menekülteket.

Kriják Krisztina, az MTI