Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.28

Határon szolgáló rendőrök üdülését támogatja a kormány

Ötezer, a schengeni külső határon szolgáló rendőrnek és családtagjaiknak, összesen 15 ezer embernek nyújt 800 millió forintos keretösszegben üdülési lehetőséget a kormány - jelentette be az emberi erőforrások minisztere és a belügyminiszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

 

hataron-szolgalo-rendorok.jpg

(Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Erzsébet-kártyát ad át Som Éva Gabriellának, a Készenléti Rendőrség munkatársának. Mellettük Pintér Sándor belügyminiszter. MTI Fotó: Marjai János)

 

Balog Zoltán és Pintér Sándor a sajtótájékoztatón a Készenléti Rendőrség két munkatársának jelképesen átadott egy-egy Erzsébet-kártyát, amelyet erre a célra használhatnak fel.
Balog Zoltán elmondta: az érintettek év végéig kapják meg kártyáikat, amelyeket január 4-étől a jövő év végéig használhatnak fel az Erzsébet-program keretében működtetett szállásokon.
Pintér Sándor arról beszélt: Magyarország védelme hatásos, az országot elkerülik az illegális bevándorlók, de van még feladat, mert nyugat-európai országokból 40 ezer kérelem érkezett, hogy vissza kívánják küldeni azokat, akik Magyarországon keresztül érkeztek az unió területére. MTI