Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.19

Besokalltak a szlovének és kerítést húztak fel az éjszaka

Bostjan Sefic szlovén belügyminisztériumi államtitkár korábban arról nyilatkozott a sajtónak, hogy a migráns áradat miatt országa megerősíti schengeni határőrizetét és amennyiben szükséges, további intézkedéseket vezet be, amelyről nem akart bővebben beszélni. Az intézkedés vasárnap éjszaka megtörtént.

 

szlovenia-drotkerites.jpg

 

szlovenia-drotkerites.-2-pg.jpg

 

Az i-re a pontot az tehette fel, hogy migránsok a horvát oldalról kövekkel dobálni kezdték a szlovén rohamrendőröket, ezért kordonokat állítottak fel.

Korábban a horvátok azt kérték a szlovénektől, hogy fogadjanak be naponta 5000 migránst, de ennyit nem tudnak fogadni a szlovén hatóságok. Maximum napi 2500 migráns fogadására képes a szlovén állam, többre nem - mondta az államtitkár.

A problémát tetézi az is, hogy az osztrák belügyminiszter vasárnap telefonon arról értesítette szlovén kollégáját: átmenetileg leállítják a migránsok fogadását.

A horvát sajtó úgy fogalmaz, hogy Szlovénia egyfajta határzárat léptetett életbe.

Hétfő reggel a szlovének részlegesen  feloldották a határzárat, ugyanis Ausztria újra fogadja a migránsokat, de úgy tudjuk, a szlovének csak a nőket és a gyerekeket engedik át a határon.

(Fotók: emedjimurje.hr)