Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.12.03

A migránsok nem akarnak osztozni közös kulturális értékeinkben

A párizsi merényletekkel nyilvánvalóvá vált, hogy a migránsok nem akarnak osztozni közös kulturális értékeinkben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, egy fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

 

zakany-migransok-20.jpg

 

A migránsok sem az európai, sem a magyar kultúrát nem követendő példaként tartják számon - hangsúlyozta Hoppál Péter. Fontosnak nevezte, hogy Magyarország kormánya markánsan kinyilvánította álláspontját, hogy meg kell védeni a határainkat és ezzel együtt meg kell védenünk kulturális önazonosságunkat.
Az államtitkár eredményesnek nevezte a határzár felépítését, amit "a visegrádi négyekkel közösen védünk", ugyanakkor látható, hogy a migránsáradat nem állt le a tél ellenére sem.
Hoppál Péter a magyar kormány határozott álláspontjának nevezte, hogy Európa számára továbbra is az a feladat, hogy a problémát ott kezelje, ahol születik. Az a kvótarendszer, amit az Európai Unió központjában kitaláltak, az sem a nemzetközi jog, sem a demokratikus alapelvek szerint, sem a bevándorlók szándéka szerint nem megfelelő eljárás - fogalmazott, hozzátéve, hogy a migránsok nem Magyarországra akarnak költözni. MTI

(Fotó: Hajrá Zákány - Facebook)