Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.10.18

Megújulnak a Letenye-Bázakerettye, Becsehely-Bak, Nagykanizsa-Molnári utak is

Zala megyében több mint 18 kilométernyi alsóbbrendű utat újítanak fel mintegy 1,8 milliárd forintos ráfordítással, a munkálatok az időjárástól függően még az idén megkezdődnek - közölte a Zala Megyei Önkormányzat elnöke pénteken Letenyén.
Manninger Jenő megyei útügyi biztosként a Letenye és Egyeduta közötti út 2,6 kilométeres felújított szakaszának átadásán beszélt arról, hogy a várhatóan már novemberben induló munkálatok során két rétegben új aszfalterősítést kapnak az utak. A dél-zalai térségben a Letenye-Bázakerettye, a Becsehely-Bak, a Nagykanizsa-Molnári, valamint a Bak-Páka közötti összekötő utak több szakaszán végzik majd el a burkolaterősítést. 

letenye-utavato-1.jpg

letenye-utavato-2.jpg

A Letenye és Murakeresztúr közötti összekötő út Egyedutáig felújított 2,6 kilométeres szakaszáról Manninger Jenő elmondta: az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult munkálatok 570 millió forintba kerültek. Az útburkolat szélesítésén és megerősítésén kívül a belterületi szakaszokon vízelvezető árkokat és buszöblöket építettek ki, rendezték az árkokat és a padkákat, valamint tartós útburkolati jeleket festettek fel. MTI