Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megtagadta a kemoterápiát, és 102 évet élt – Íme a Titok!

Egy igaz történet a bizonyítéka annak, hogy nem szabad elveszíteni a gyógyulás reményét és harcolni kell a végsőkig. S. Moraitis az Egyesült Államokban élt, Ikara, Görögországból származott. 1976-ban gyógyíthatatlan tüdőrákot diagnosztizáltak nála.

 

rakos-beteg.jpg
 

Az orvosok már közölték vele, hogy kezdjen megbékélni a tudattal, hogy nem fog sokáig élni. Ha a kemoterápiát választotta volna a férfi, 6 hónappal többet láthatott volna a világból, de ez az ember megtagadta a kemoterápiát. Visszatért szülőföldjére, Görögországba, és valami rendkívüli dolog történt. Eleinte ez az ember nagyon depressziós volt, de egy nap elkezdett másképp állni a dolgokhoz. Mivel megtudta,hogy nincs sok ideje hátra, ezért úgy döntött vidáman és az egészség tudatában éli majd meg hátra lévő napjait. A következő hetekben kezdte azt érezni, hogy az ereje visszatért, és már az ágyban sem töltött sok időt. Egy idő után úgy döntött elkezd kertészkedni még akkor is, ha a megérett gyümölcsöt már nem is láthatja. Megváltoztatta a gondolkodásmódját, ugyanúgy élt, mint mielőtt megtudta, hogy gyógyíthatatlan beteg. Eltelt 6 hónap és a férfi továbbra is élt.

 

rakos-beteg-2.jpg


Minden nap korán kelt, a friss levegőn gondozta növényeit, és a megérett gyümölcsökből és zöldségekből is volt lehetősége bőségesen fogyasztani. Évek teltek el és ő még mindig élt. Ekkor döntött úgy, hogy felkeresi orvosait, akik korábban már a halálos óráit is közölték vele. Nagy volt a meglepetés, ugyanis minden orvosa már rég halottnak hitte. Ez a férfi 102 évesen halt meg, és a halál okának köze sem volt a rákhoz.

Ennek a férfinak a rövid története egyfajta útmutatás a daganatban vagy más betegségekben szenvedőknek, hogy a betegeket nem csak gyógyszerrel lehet kezelni. Ehelyett a legfontosabb a hit, az akarat és a természet ereje. Érdekesség továbbá, hogy a görögök pontosan tudatában vannak ennek, ezért mindennapi étkezéseikben szerepet tölt be a lencse,az  olívaolaj, az oregánó,a petrezselyem és a különféle gyógynövények. Számukra a vörös hús fogyasztása nagyon fontos és elengedhetetlen.

A hosszú élet titka:


1. mediterrán étrend

- Nagy mennyiségű zöldségek fogyasztása, amelyek saját termesztésűek.
- A húsfogyasztás heti 1 alkalomra van korlátozva.
- Olívaolaj, gabonafélék és magvak minden napos fogyasztása
- Sok hal, mint hús
- Napi rendszerességgel különféle gyümölcsök


2. különféle teák

- Ösztönzi a szervezetet a méregtelenítésre


3. pihenés

- Minden nap kellő alvás
- Ha fáradtnak érezzük magunkat, 1-2 óra pihenő


4. természet

- Napi hosszú séták és pihenés
- A munka elvégzése lehetőség szerint történjen a szabadban


5. gondolkodás

- Ne rohanjon az élet
- Ne éljünk stresszesen
- Engedjük el a félelmet
- Legyünk társaságban

(Forrás: Tudásfája.com)