Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.01.04

Megnyílt városunkban a Letenyei Járási Hivatal - fotókkal, videókkal

Január 4-én (pénteken) délelőtt a Letenyei Polgármesteri Hivatal dísztermében került sor a Letenyei Járási Hivatal megnyitó ünnepségére. A rendezvényen jelen voltak Szendrődi Gabriella a Letenyei Járási Hivatal vezetője, Rigó Csaba a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Cseresnyés Péter Nagykanizsa polgármestere, Halmi Béla Letenye polgármestere és Farkas Károly letenyei plébános valamint a megalakult járás dolgozói és a környező települések polgármesterei.
 
 
Megnyitó beszéde során Rigó Csaba többek között arról is szólt, hogy szeretnének változtatni azon a képen, amely a magyar államigazgatásról kialakult. Az emberek véleménye szerint a korábbi államigazgatás a bürokráciáról, a sógor-koma kapcsolatokról szóltak, tehát egy nagyon rossz képet kellett megtörni - mondta a kormánymegbízott, aki szerint az elmúlt két év alatt ezt a torz képet sikerült megtörni főként azzal, hogy a kormányablakokba felsőfokú végzettségű, nyelveket beszélő emberek kerültek.
 
 
Az eddigi 29 kormányablak-program folytatásra érdemes - hallottuk Rigó Csabától, aki közölte: a kormány szándéka szerint 2013 végére legalább 300 településen lesz kormányablak. Köztük Letenyén is, mert a szándék szerint minden olyan településen lesz egyablakos ügyintézésű kormányablak, ahol okmányiroda működik. A letenyei kormányablak előreláthatólag ez év októberében kezdi meg működését.
 
 
Rigó Csaba beszédét így folytatta:
A kormánymegbízott után Halmi Béla polgármester szólt a jelenlévőkhöz:

A beszédek elhangzása után Farkas Károly plébános áldotta meg a járási és a polgármesteri hivatalt, majd a Letenyei Járási Hivatal megnyitását jelképező nemzetiszínű szalagot Rigó Csaba és Halmi Béla közösen vágták át.