Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.30

Meggyújtották az első gyertyát Letenye adventi koszorúján

Advent első vasárnapján este 6 órára Farkas Szilárd polgármester a város adventi koszorújához invitálta a letenyeieket, ahol sor került az első gyertya meggyújtására. A vasárnap reggel honlapunkon közzétett felhívásnak is köszönhetően meglepően sokan - több mint százan - jöttek el a rendezvényre.

 

letenye-advent-1.jpg

 

letenye-advent-2.jpg

 

A Fáklya Művelődési Ház erkélyéről már a program előtt fél órával szóltak az egyházi ünnephez kapcsolódó dallamok. Elsőként Farkas Szilárd polgármester köszöntötte a szépszámú jelenlévőt, akik közül ott voltak településünk képviselői is. Mint mondta, már szombaton elhelyezésre került Letenye főterén a város adventi koszorúja és felállították a Mindenki karácsonyfáját is. A 4 méter átmérőjú, ledes világítású koszorú vázát Benkő Lajos letenyei vállalkozó készítette, a díszítést Kovács Béláné segítségével (Kossuth úti Virágkuckó) a Letenyéért Közéleti Egyesület (LKE) végezte el. Az adventi koszorú díszeit a polgármester ajánlotta fel. A Mindenki karácsonyfája a letenyei Zsohár Imre ajándéka, a szállítást Kátai Tibor vállalta magára, a karácsonyfát is az LKE tagjai díszítették fel.

 

letenye-advent-3.jpg

 

letenye-advent-4.jpg


Farkas Szilárd köszönő szavai után az adventi koszorút Farkas Károly plébános áldotta meg, majd a koszorú első gyertyáját Ráczné Lánczok Zsuzsanna, az LKE elnöke gyújtotta meg. Ezt követően a polgármester kérte a letenyeieket, hogy a jövő héten vasárnap (december 7-én) este 6 órára ismét jöjjenek el az adventi koszorúhoz, amikoris a második gyertya meggyújtására kerül sor. A műsor során furulyán néhány dalt adott elő Bencsik Hanna és saját versét szavalta el Fülöp Lászlóné.
Mint megtudtuk, mindkét, az ünnephez kapcsolódó jelkép a Főtéren olyan helyen van, ahol térfigyelő kamera rögzíti az eseményeket. A városvezetés kéri, hogy óvják, védjék Letenye adventi koszorúját és karácsonyfáját.

 

letenye-advent-5.jpg

 

letenye-advent-6.jpg