Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.11.15

Megdögletek, ki lesztek végezve ! - kiabál a videón a rendőröknek a megszöktetett lány rokonsága

rendorseg.jpgA Balatonalmádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya munkatársai 2012. november 12-én házkutatást tartottak egy papkeszi házban. A házkutatásra azért került sor, mert egy kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban felmerült a gyanúja annak, hogy az ingatlanban tartózkodik egy eltűnés miatt körözött 15 éves lány. A kiskorút korábban - kérésére, ideiglenesen - az illetékes önkormányzat jegyzője egy befogadó otthonban helyezte el. A lány azért kérte otthonban történő elhelyezését, mert a 18 éves K. András, akivel együtt él és születendő gyermeke apja, nem engedte iskolába járni, elvette iratait. Az otthonban elhelyezett lányt barátja azonban intézményből „megszöktette”. A lány iskolába nem járt, a 2012/2013 tanévben egyetlen tanórán nem vett részt, és annak ellenére, hogy várandós, orvoshoz, terhesgondozásra nem járt.
Az otthon bejelentése alapján a lány eltűnése miatt közigazgatási hatósági eljárás indult. Miután a rendőrök megállapították, hogy a lányt a barátja vitte el az otthonból, majd hosszabb ideig annak ellenére bújtatta, hogy tudta, a rendőrség eltűnés miatt körözi, kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.
A házkutatás során a fűtetlen lakásban egyedül tartózkodó öthónapos várandós lánynak a rendőrök meleg ruhát szereztek, a kismamát a mentők kórházba szállították.
A lány barátja és szülei a házkutatás közben gépkocsival érkeztek az utcájukba, amikor meglátták a házuk előtt parkoló rendőrautókat, megfordultak és nagy sebességgel elhajtottak. A rendőrök utánuk indultak, a település határában megállították a gépjárművet, majd igazoltatni akarták az autót vezető asszonyt, mellette ülő férjét és a hátsó ülésen utazó fiát. A rendőri felszólításnak egyikük sem tett eleget, mindhárman ellenálltak az intézkedésnek, közben folyamatosan és hangosan szitkozódtak, sértegették és fenyegették az intézkedő járőröket.
Az intézkedés közben a 18 éves fiatalember kétszer lefejelte gépjárművük tetőlemezét, amit később azzal magyarázott, hogy „nagyon ideges lett”. K. Andráshoz a rendőrök mentőt hívtak, orvosi ellátást igénylő sérülése nem keletkezett.
A fiú anyja - a szabálysértés tovább folytatása miatt történt előállítása előtt - arra panaszkodott, hogy asztmás és szívbeteg, ezért a rendőrök mentőt kértek a helyszínre, kiérkezésükig megkeresték és elővették a hölgy autójában tárolt gyógyszerét, valamint asztmapipáját és segítettek enyhíteni tüneteit. A mentők nem tartották indokoltnak kórházba szállítását.
K. Andrást kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség, valamint garázdaság szabálysértés, 54 éves apját és 50 éves anyját garázdaság szabálysértés elkövetése miatt állították elő a rendőrök a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra. A garázdaság szabálysértés elkövetése miatt kiszabott egyenként 25.000 forint helyszíni bírságot a szülők tudomásul vették. Fiúkat gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben a további eljárást a Balatonalmádi Rendőrkapitányság folytatja le kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A rendőri intézkedést követően K. András anyja bejelentette a rendőrségen, hogy hazaérkezésekor több szekrényét nyitva találta, készpénze és több ékszere eltűnt. A rendőrkapitányság vezetője ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a veszprémi nyomozó ügyészségen - adta hírül 2012. november 15-én a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.