Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.27

Megásatta adósai sírját

Épülő családi ház alapjaiba betonoztatta volna három adósát egy budapesti férfi.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés előkészülete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást S. Sándor 71 éves budapesti lakos ellen.

 

megasatta-adosai-sirjat.jpg

 
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014 szeptemberében megbízást adott egy - a gyanúsított élettársánál építési vállalkozóként dolgozó - férfinak arra, hogy egy általa verbuvált csapattal rabolja el három haragosát. A vállalkozónak egy csepeli címre, majd onnan S. Sándor élettársának Budapest XXII. kerületében épülő családi házába kellett volna szállítania a két nőt és a férfit azért, hogy ott holttestüket a nappali szoba alá betonozzák.
A férfi minden apró részletre kiterjedő tervet vázolt fel a vállalkozónak, aki először azt hitte, munkaadója próbatétel elé állítja, hogy tesztelje jellemét. A tanú, amint meggyőződött arról, hogy a 71 éves gyanúsított nem viccel, azonnal értesítette a rendőrséget.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának munkatársai kihallgatták a férfit, majd közreműködésével egy - a munkaadójával előre megbeszélt - találkozón 2014. szeptember 22-én Budapest XII. kerületi lakásához közel elfogták S. Sándort.
A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2014. szeptember 25-én elrendelt - közölte pénteken a Rendőrség honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
( Fotó: BRFK)