Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.09.14

Megalakult és már többször is pályára lépett Letenye Női Futball Csapata

"Mindenki azt gondolja, hogy a lányok nem szeretik a focit. Ez így egyáltalán nem igaz. Mert igenis, hogy mi lányok le tudjuk cserélni a magas sarkú cipőnket focicsukára, és ugyanolyan jól tudjuk, érezni magunkat a mezünkben, mint a legcsinibb ruháinkban.
A foci nem csak arról szól, hogy pár ember rohangál egy labda után... A foci sokkal több ! Összehozza az embereket, legyen az nő vagy férfi, idős vagy fiatal.
 A mi csapatunk, ami immáron közel három hónapja alakult „Letenye Női Futball Csapata” néven, egyre több focit kedvelő hölgyet hoz össze.

 

 

Kezdetben csak páran álltunk össze a helyi Majális Kupára,  ahol amatőrként indultunk olyan csapatok ellen, akik már értettek ehhez a sporthoz, így csak a 3. helyre tudtuk beküzdeni magunkat, elég sok góllal a kapunkban. De mi nem keseredtünk el, mert  nem az volt a célunk hogy győztesként jöjjünk le a pályáról, hanem hogy jól érezzük magunkat a játék közben. A kezdeti lelkesedésünk csak egyre erősödött mikor júliusban Letenye egyik híres focistája Adorján Ferenc felkérésünkre elvállata, hogy edzőnk lesz, ekkor már komolyan gondoltuk, hogy a szabadidőnket szívesen áldoznánk a focira. Adorján Ferenc „Ferike” kemény izzasztó edzéseket tart nekünk hétfő és csütörtökönként 17 órakor. Az edzések mindig jó hangulatban telnek.
Elmondhatjuk, hogy sokat fejlődtünk ebben a három hónapban, mert igaz még mindig nem tudtuk elérni, hogy mi rúgjuk a legtöbb gólt egy-egy meccs alkalmával, de már a labdakezelésünkön, és a hozzáállásunkon is látszik a változás. Ezt már olyan csapatok is megemlítették nekünk, akikkel játszottunk májusban is és most augusztusban is.
Legutóbbi megmérettetésünk  a múlt hétvégén volt Zala Megye Sportnapján, ahonnan lelkes női focicsapatunk az 5. hellyel tért haza. Itt is észrevehetőek voltak azok az alapvető hibák, amiken még javítanunk kell, azonban a fejlődésünk jelei megmutatkoztak, mert ha csak a Majális Kupára emlékszünk vissza, ahol 4-5 gólt kaptunk mind a két csapattól, ahhoz képest most csak 1-1 gólt nem sikerült kivédenünk.

 

 

 Szeretnénk a jövőben is minél több kispályás labdarúgó tornán részt venni, folytatni az edzéseket és reméljük ugyanilyen iramban haladunk majd tovább a kis „szamárlétránkon” ahogyan azt eddig tettük. Tervben vannak továbbá edző meccsek, csapatbővítés és szeretnénk egy egységes csapatmezt is beszerezni.
Ezek és még sok minden előttünk áll, de mi izgatottan várjuk, mit hoz a jövő.:)
„A futball megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A futball tehát mindenre megtanít. Írta: Kovács Klaudia"
A csapat tagjai:

Balogh Krisztina, Bedő Lászlóné, Böjti Flóra, Fritz Gabriella, Horváth Cintia, Kaczeus Zsófia, Kovács Klaudia, Kovácsné Kovács Beáta, Timár Ágnes.

(Kép és szöveg: Kovács Klaudia - Letenye, Letenye Média)