Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.05.09

Meg kell ismételni a matekérettségit - Az Index 2005-ös cikkével trollkodnak a Facebookon

Az Index  Meg kell ismételni a matekérettségit című 2005-ös cikkével trollkodnak a Facebookon, amitől sokan úgy beparáztak, hogy  a lap saját bevallása szerint is ész nélkül, a cikk elolvasása nélkül tovább osztják a riadót. Az Index amúgy örül az ingyen reklámnak meg a sok megosztásnak, de azt üzenik a parázóknak: "nyugalom, tessék végigolvasni és értelmezni a cikkeinket."

index-meg-kell-ismetelni-a-matekerettsegit.jpg

Tehát mintegy 30 ezer diáknak nem kell újra matekérettségizni, erről is szól egy keddi MTI közlemény :

Rendben befejeződtek a matematika írásbeli érettségik országszerte kedden, semmilyen fennakadásról nem érkezett jelzés - közölte Pósfai Péter, az Oktatási Hivatal elnöke az MTI kérdésére.
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten 1278 helyszínen 80 144, emelt szinten 82 helyszínen 3897 diák tett érettségi vizsgát. Középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten pedig angol, francia és német nyelven is volt vizsgázó a keddi napon.
A matematika középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tartott. A vizsgázók először az I. feladatlapot oldották meg, 45 perc alatt, majd a II. feladatlapra 135 perc állt rendelkezésre. Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmazott, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni. A II. feladatlap két részre oszlott, az első három feladatot tartalmazott, amelyek egy vagy több kérdésből álltak. A második rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból állt, amelyből a vizsgázónak kettőt kellett megoldania.
A matematika emelt szintű írásbelije 240 perces volt és szintén kétrészes, de a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatta meg az egyes feladatok között. Az I. részfeladatsor négy feladatból állt, a II. pedig öt, egymással megegyező pontszámú feladatot tartalmazott, ebből négyet kellett megoldani.