Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.12.13

Másfél évesen négy és fél kilóra fogyott a halálra éheztetett magyar kisfiú

A Fejér Megyei Főügyészség a halálra éheztetett másfél éves agárdi kisfiú halála miatt lefolytatott nyomozás bizonyítékai alapján vádat emelt hat ember, a gyermek szülei és velük együtt élő két nagyszülője, a kisfiú kezelését végző természetgyógyász és a házi gyermekorvos ellen.

 

halalra-eheztetett-kisfiu-agard.jpg

 

A főügyészség pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szülők és nagyszülők, valamint a természetgyógyász ellen különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt fegyházbüntetésre nyújtott be indítványt a főügyészség a Székesfehérvári Törvényszékhez.
A sértett házi gyermekorvosára foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt felfüggesztett börtönbüntetést és foglalkozástól eltiltást indítványoztak.
Az MTI érdeklődésére Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy az öt vádlott 10-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtható.
Tavaly április 17-én az M1 Híradója számolt be arról, hogy egy másfél éves gyermek meghalt Agárdon, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Félévesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.
A vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították. MTI
(Fotó: MTI - Koppán Viktor)