Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.11.30

Már több mint 60 embert kezelnek mérgezés gyanúja miatt Zalaegerszegen

Már több mint hatvan embert kezelnek szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt a Zala Megyei Kórházban, a zalaegerszegi jégcsarnokban szombat délután történt tömeges rosszullét után - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI-vel.
Nothoff Ingrid elmondta: a jégkorongmérkőzésről 29 gyereket és 2 felnőttet (köztük a mérkőzést vezető bírót) a mentők azonnal kórházba vittek, harmincan pedig a délutáni órákban jelentkeztek az ügyeleten.
Hozzátette; a tömörítő jégkészítő-berendezést, amely a feltételezések szerint a rosszulléteket okozta, a rendőrség lefoglalta, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság pedig szakértő bevonásával, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indít eljárást.

zalaegerszeg-jegcsarnok.jpg

A tömeges rosszullét 14 év körüli gyerekek jégkorongmérkőzése közben történt. A kiérkező zalaegerszegi katasztrófavédelmi egységek a helyszínen folyamatosan, magas koncentrációban szén-monoxidot mértek. A jégcsarnokot kiürítették és lezárták.
Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese korábban azt közölte, hogy senkinek sem súlyos az állapota.
A gyanú szerint a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta a tömeges rosszullétet - közölte a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-vel. Egri Gyula elmondta: a jégcsarnok használatát mindaddig megtiltják, míg a baj forrását pontosan nem tudják meghatározni. MTI