Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.16

Már nincs elzárt település Zalában - Félmilliós adományt visz Rédicsre a segélyszervezet

Zala megyében már nincs elzárt település, újra megközelíthető közúton az a négy falu, amelyet napok óta víz vett körbe a környékbeli patakok áradása miatt - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Bödeháza, Gáborjánháza, Szijártóháza és Zalaszombatfa vasárnap óta volt megközelíthetetlen, mert a térségben áradó patakok elöntötték az oda vezető utakat. A katasztrófavédelem és a rendőrség megelőző intézkedésként vasárnap este Szijártóháza és Zalaszombatfa lakóit, összesen 82 embert ki is költöztettek, ők kedd reggel térhettek vissza otthonukba.

 

kitelepites-rendorseg.jpg


A Zala megyei Rédics település kitelepítettjeinek visszaköltözését segítő első körben a segélyszervezet félmillió forint értékű adományt ad át kedden ötven árvízkárosult családnak - tájékoztatta közleményben az MTI-t a szervezet.
A segélycsomagok fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint takarításhoz szükséges eszközöket tartalmaznak, köztük súrolószert, mosogatószivacsot, mosogatószert, lefolyótisztítót, kézfertőtlenítőt, szappant, törlőkendőt és felmosórongyot.
Az Ökumenikus Segélyszervezet helyszíni jelenléte révén az árvízi helyzet kialakulása óta folyamatosan kapcsolatban van a legkritikusabb helyzetben lévő települések polgármestereivel és az illetékes hatóságokkal. A segélyszervezet a következő napokban más településeken is segíteni fogja a bajbajutottakat - írják a közleményben.
A 1353-as adományvonal hívása mellett a segélyszervezet munkáját átutalással, csekkbefizetéssel vagy online adományozással (www.segelyszervezet.hu) is lehet segíteni. A szervezet csekkjei megtalálhatók a nagyobb postahivatalokban. MTI (Fotó: ZMRFK)