Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.10.15

Majdnem agyonvágott egy férfit egy kidöntött fa Zalában

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság.
Az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett egy 25 éves őrtilosi férfi 2014. október 14-én (kedden) kora délután a Zala megyei orosztonyi erdőben.

 

kidontott-fa-zuhant-ra-1.jpg


A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalember gallyakat szedett az erdőben egy surdi fakitermeléssel foglalkozó vállalkozó engedélyével, a fakivágástól több száz méterre. A 25 éves Somogy megyei ember elmondása szerint kora délután úgy döntött, hogy megkeresi a vállalkozó ismerősét és munkásait, akik éppen fakidöntéssel foglalkoztak. Miközben kereste őket az erdőben ráesett egy fa, amelytől rövid időre elveszítette az eszméletét. A sérülthöz mentőt hívtak, súlyos állapota miatt mentőhelikopter vitte a kórházba.
Az eset körülményeit - hogy a 25 éves férfi használt-e védőfelszerelést vagy hogy milyen megbízással látta el a feladatot - a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.
Az ügyben a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást - közölte szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotók: ZMRFK)