Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.04

Újra támadják a kormany.hu-t

Az áprilisihoz hasonló túlterheléses támadást érte a kormany.hu portált - közölte a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel.
A BM közleménye szerint kedden, az esti órákban a kormany.hu-t több hullámban és több mint hat órán keresztül "külföldi gépekről módszeres támadás érte". 

 

hacker.jpg

 

Az intézkedéseknek és az alkalmazott védelmi rendszereknek köszönhetően a portál elérhetősége helyreállt, azonban nem sokkal ezelőtt újabb támadás kezdődött - írta a minisztérium.
A BM közlése szerint a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam működését biztosító informatikai rendszereket és ezáltal a magyar emberek biztonságát. Az érintett kormányzati szervek - a legmagasabb szintű biztonsági eljárásoknak eleget téve - felkészültek a további támadások kivédésére.
A közleményben felidézik: a támadások több tekintetben hasonlítottak az április 1-jén tapasztaltakhoz. Akkor szintén több hullámban, ezres nagyságrendben érte támadás külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot. MTI